model fotografie


Goede modelfotografie of portretfotografie

heeft in mijn context bijna altijd een communicatief of commercieel doel. Bij het fotograferen van mensen staat daarom het belang van het communicatiedoel en de context waarbinnen de foto geplaatst wordt voorop.

In de vakfotografie is het fotograferen van mensen een discipline die veel wordt uitgeoefend.  Als portretfotograaf wordt ik nog maar zelden ingezet in een particuliere omgeving. Bijna altijd is de toepassing binnen een communicatie setting. Denk hierbij aan portretfoto’s of mensenfoto’s voor brochures, jaarverslagen, artikelen in vakbladen, nieuwsbrieven, websites enz.

Bij het fotograferen van mensen is kennis van lichtvoering, juiste pose en inzicht in de communicatieve werking van foto’s onontbeerlijk. Voor het werk in de modelfotografie is het hebben van kennis en kunde van de klassieke portretfotografie nuttig, zelfs noodzakelijk om op een moderne en eigentijdse manier mensen te kunnen portretteren. Daarnaast is inlevingsvemogen en helder communiceren van groot belang.  Ook bij industriële fotografie, reclamefotografie en productfotografie geldt dit. Het totaalbeeld krijgt dan pas de juiste overtuiging en impact om zijn communicatieve werk te kunnen doen.

Wat kan ik voor u betekenen?

Ik bespreek graag de manier waarop jouw portret- of modelfotografie perfect in beeld gebracht kan worden. Uiteraard zorg ik ook voor een scherpe offerte. Via de knop onderaan deze pagina kom je direct in contact en help ik je graag verder.

Loading

Portretfoto voor Social Mediaportretfotografie voor communicatiedoelen


Heb je een vraag of wil je een offerte?